WION ONTVANGT NOC*NSF EN JAPANESE SPORT COUNCIL
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


WION ONTVANGT NOC*NSF EN JAPANESE SPORT COUNCIL

Woensdag 22 november heeft RKC WION een delegatie van NOC-NSF, Japanese Sport Council en 3 deelgemeenten uit Tokio mogen ontvangen en ons succesverhaal omtrent het ontstaan en de integratie van G-korfbal binnen onze vereniging en op landelijk niveau in Nederland mogen vertellen, met als absoluut hoogtepunt de viering van 25 jaar G-korfbal op ons complex in september 2016.

Na een presentatie over RKC WION door voorzitter Patrick van den Abeelen ging Kevin Zuidema als voorzitter G-werkgroep, verder in op het aantal vrijwilligers/trainers en hoe de trainingen en competities verlopen. Ook vertelde hij welke activiteiten er specifiek voor de G-groep en welke geïntegreerd worden georganiseerd.

Trudy van Bregt ging als grondlegster van het G-korfbal in op de ontwikkeling hiervan (van 1 speelster in 1990 tot nu ruim 650 leden landelijk) en hoe deze groep is geïntegreerd en geaccepteerd binnen onze vereniging en het KNKV.

Saskia Spierenburg, speelster van het eerste uur, gaf daarbij als ambassadrice van het G-korfbal aan wat dit allemaal voor haar betekend heeft.

Uiteraard mocht een bezoek aan de training van onze G-korfballers in de sporthal niet ontbreken. Een aantal delegatieleden werden zelfs zo enthousiast dat zij spontaan de jasjes uittrokken en de eerste schotpogingen deden.

Na een unieke groepsfoto werd de bijeenkomst afgesloten met het gezamenlijk wegwerken van een grote schaal oliebollen.

Onlangs hebben NOC*NSF en het Japanese Sport Council een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee organisaties gaan in aanloop naar de Olympische Spelen en Paralympics Tokyo 2020 nauw samenwerken om er voor te zorgen dat zowel in Japan als in Nederland letterlijk en figuurlijk drempels worden weggenomen voor mensen met een beperking die graag willen sporten.

En wie wil dat niet???

De delegatie uit Tokyo was afgelopen week voor een werkbezoek in Nederland met als doel meer inzicht te krijgen in hoe we in Nederland sport inzetten om meer mensen met een beperking in beweging te krijgen en RKC WION was zeer vereerd dat zij ook met een bezoek werden vereerd.

RKC WION kan terugkijken op een geweldige avond waarbij we ons als RKC WION voor een internationaal gezelschap hebben kunnen profileren en manifesteren met de wijze waarop wij het G-korfbal binnen onze vereniging hebben vormgegeven. Een blauwdruk van internationale allure waar we geweldig trots op kunnen zijn.

Teun Bijlsma/Trudy van Bregt

Ander nieuws
De kantine mag weer open! (tot 22:00 uur voorlopig) Daarom zijn we op zoek naar mensen die 1x per 4/8…Lees meer
Het lange wachten is voorbij, we gaan weer los in de zalen! Het kabinet heeft zojuist besloten dat naast de…Lees meer
Vandaag weer een stukje met een opsomming van regeltjes. Na afgelopen jaar wel/niet/wel/niet/wel/niet mogen we nu weer wel sporten. Hopelijk…Lees meer
Het bestuur wil iedereen die aanwezig was bij de online Nieuwjaarsreceptie bedanken voor de gezelligheid, ondanks de fysieke afstand. Het…Lees meer
Allereerst wil ik iedereen die dit leest een heel gelukkig nieuw jaar wensen. Jullie zullen vast ook wel denken dat…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 14623 [post_author] => 3 [post_date] => 2022-01-27 10:00:08 [post_date_gmt] => 2022-01-27 09:00:08 [post_content] => De kantine mag weer open! (tot 22:00 uur voorlopig) Daarom zijn we op zoek naar mensen die 1x per 4/8 weken bardienst willen doen op dinsdag of donderdag. Als er geen bardienst is blijft de kantine dicht 1x per 2 weken op dinsdag en 1x per 4 weken op donderdag. De oproep voor bardienst is voor dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur De kantine is dus ’s avonds na 20.00 uur gesloten als er geen bardienst is. Groet Jolande Zie hier ook het (doordeweekse) rooster voor de komende tijd [post_title] => Kantinedienst [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => kantinedienst [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-01-26 11:40:27 [post_modified_gmt] => 2022-01-26 10:40:27 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14623 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 14621 [post_author] => 3 [post_date] => 2022-01-26 11:28:01 [post_date_gmt] => 2022-01-26 10:28:01 [post_content] => Het lange wachten is voorbij, we gaan weer los in de zalen! Het kabinet heeft zojuist besloten dat naast de horeca- en cultuursectoren ook de sport weer open kan. Daar reageerde het KNKV op met het bericht dat vanaf 26 januari de breedtesportcompetities en vanaf 5 februari de wedstrijdkorfbalcompetities weer hervat gaan worden. Daarnaast mag ook de horeca weer open. In een notendop betekent dit dat:
 • Er vanaf 26 januari weer volledig gesport mag worden
 • De kantine sluit om 22:00 uur
  • Na 22:00 uur is afhaal nog wel mogelijk (let op: de keuken is dan wel gesloten)
  • Als er geen bezetting is na 22:00 uur dient een ploeg dit zelf te verzorgen (uiteraard alleen voor afhaal)
 • Publiek dient om 22:00 uur het complex te verlaten
 • Aan het sporten zit GEEN eindtijd. De ploeg die als laatste de hal verlaat dient te zorgen voor het afsluiten van de locatie (incl alarm erop)
 • Het CoronaToegangsBewijs (CTB) nog steeds verplicht is voor iedereen vanaf 18 jaar die ons complex bezoekt, behalve vrijwilligers die een functie vervullen op de sportlocatie (bv trainers, verzorgers, materiaalmensen, barpersoneel). Zodra hun taak vervuld is moeten zij het complex verlaten of alsnog een CTB tonen
 • Bij verplaatsingen binnen het complex iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dient te dragen
 • Er weer publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden, maar…
  • Iedereen op de tribune moet een vaste plaats hebben. Is er geen plaats meer beschikbaar, verzoeken wij u vriendelijk geen gebruik te maken van de tribune
  • Het publiek, met uitzondering van gezinnen, houdt onderling 1,5 meter afstand
 • Iedereen in de kantine een vaste zitplaats heeft en onderling 1,5 meter afstand houdt (behalve gezinnen natuurlijk)
 • Deze maatregels hopelijk nog heel lang gaan duren en op den duur zelfs nog verder versoepeld kunnen worden
 • Het vorige puntje alleen bereikt kan worden als iedereen zich ook echt aan de regels houdt
Ondanks dat alle competities weer van start gaan vraag ik me af wat er gaat gebeuren met de teams waarbij zoveel kinderen uitvallen door een positieve test dat er geen team op de been te brengen is. Want uiteraard blijft de hoofdregel (kom niet als je positief getest bent) van kracht. Let goed op: Na al die weken van niet sporten wil ik iedereen oproepen een goede warming-up te houden omdat blessures zeker in de eerste weken handenwringend om de hoek staan te kijken. Heel veel succes en plezier!! Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-35 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-01-27 11:22:31 [post_modified_gmt] => 2022-01-27 10:22:31 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14621 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 14617 [post_author] => 3 [post_date] => 2022-01-18 13:55:46 [post_date_gmt] => 2022-01-18 12:55:46 [post_content] => Vandaag weer een stukje met een opsomming van regeltjes. Na afgelopen jaar wel/niet/wel/niet/wel/niet mogen we nu weer wel sporten. Hopelijk voor een langere tijd. De meeste mensen die de persconferentie hebben gezien zal onderstaand lijstje niet onbekend in de oren klinken. We gaan in stapjes weer naar het gewone leven terug, ook in de sport. Er mag weer binnen en buiten gesport worden, maar daar zitten wel wat voorwaarden aan vast. Die volgen nu:
 • Binnen en buiten sporten is weer toegestaan. Daarvoor zijn geen restricties in de openingstijden.
 • Iedereen vanaf 18 jaar die van de binnen faciliteiten gebruik wil maken moet in het bezit zijn van een Corona Toegangsbewijs (CTB)
 • Binnen wordt iedereen vanaf 13 jaar verwacht een mondkapje te dragen, behalve tijdens het sporten
 • Buitensporters mogen gebruik maken van de binnen faciliteiten (let op: met mondkapje!)
 • Publiek is niet toegestaan
 • Wedstrijden mogen gespeeld worden binnen de eigen vereniging.
 • De kantine zou enkel voor afhaal geopend mogen zijn. In hoeverre dat bij WION plaats gaat vinden moet nog besloten worden.
 • Als er geen vrijwilliger bij de ingang van de hal zit om CTB te controleren is elk team zelf verantwoordelijk om dit bij elkaar te controleren. Maak daar onderling goede afspraken over om verwarring te voorkomen.
Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-34 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-01-18 13:55:46 [post_modified_gmt] => 2022-01-18 12:55:46 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14617 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 14604 [post_author] => 3 [post_date] => 2022-01-11 09:15:22 [post_date_gmt] => 2022-01-11 08:15:22 [post_content] => Het bestuur wil iedereen die aanwezig was bij de online Nieuwjaarsreceptie bedanken voor de gezelligheid, ondanks de fysieke afstand. Het werd ons allen duidelijk dat we het echt met z'n allen doen en iedereen zich inzet!  Achter de schermen zijn er mensen hard met een initiatief bezig wat past in het SportThuis van de wijk. Dit is in samenwerking met Alsare, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam SportSupport en Buurtwerk en later kunnen we hier meer over vertellen!  Binnenkort is het mogelijk voor niet-leden om via de website/app Inviplay een tennisbaan bij WION te huren. Zo zou iedereen in de wijk kennis kunnen maken met onze tennisbanen én de vereniging. Voor leden is het uiteraard nog steeds mogelijk gratis gebruik te maken van de tennisbanen!  Ook wordt er nieuw buitenmateriaal aangeschaft na de controle aan het eind van het afgelopen veldseizoen. Er is een lijst gemaakt van materiaal wat vervangen moet worden, dit wordt geregeld voor aanvang van het nieuwe veldseizoen.  En eind deze maand hebben we de kick-off voor de opzet van de nieuwe website! Wil je meedenken over de content die op de website moet komen? Laat dit dan weten!  Bo Seip-van Tigchelhoven Secretaris RKC WION [post_title] => Waarover Spraken Zij [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => waarover-spraken-zij-29 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-01-11 09:15:22 [post_modified_gmt] => 2022-01-11 08:15:22 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14604 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 14602 [post_author] => 3 [post_date] => 2022-01-08 10:39:57 [post_date_gmt] => 2022-01-08 09:39:57 [post_content] => Allereerst wil ik iedereen die dit leest een heel gelukkig nieuw jaar wensen. Jullie zullen vast ook wel denken dat het wel erg lang heeft geduurd voor er weer een stukje verschijnt. Daar heeft u helemaal gelijk in. Er kwam alleen 3276 gram aan liefde tussendoor. Ik zou mijn excuus aan kunnen bieden maar dan zou ik daar momenteel niks van menen dus doe ik dat ook maar niet. Iedereen heeft denk ik ook wel door gehad dat het complex gesloten is tot er weer nieuwe maatregels/versoepelingen zouden worden aangekondigd. Vanaf volgende week dinsdag (11 januari) is dat ook weer zover. Er mag dan namelijk weer langer gesport worden op de buitenlocaties (bij WION: kunstgras- en grasvelden) door de jeugd. De jeugd t/m 17 jaar mag sporten van 05:00 uur tot 20:00 uur. Ik had al begrepen dat een aantal jeugdteams daar graag gebruikt van gaat maken. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Iedereen van 18 jaar en ouder mag tussen 05:00 uur en 17:00 uur ook buiten sporten met maximaal 2 personen (dat geldt nu ook al trouwens). We worden inmiddels geteisterd door alweer de zoveelste variant van het virus en ik begrijp dat deze Omicron variant door sommige het begin van het einde wordt genoemd. Enorm besmettelijk, maar minder ziekmakend. Stel dat dan ook zo is, de besmettingen schieten door het dak en de opnames duiken naar de kelder, dan gaan we toch de goede kant op. Uiteindelijk is het daar toch ook om te doen, het ontlasten van de zorg. Laten we dan ook hopen dat deze trend doorzet, want het opvolgen van de meeste basisregels lijkt inmiddels wel erg lastig te zijn. Voorbeeld: In mijn favoriete broodjeszaak staat heel duidelijk een maximaal aantal van 7 personen binnen en een mondkapjesplicht. Wat zie ik: minimaal 10 mensen binnen en heel veel mondkapjes met mimiekfunctie die perfect lijken op het gezicht van de drager. Áls dan binnenkort een hardnekkigere en ziekmakendere variant opduikt en de overhand gaat krijgen gaan we op die manier gewoon weer terug naar start en ontvangen we geen €200 Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-33 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-01-08 10:39:57 [post_modified_gmt] => 2022-01-08 09:39:57 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14602 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's