(Lang) dagje Zeeland WION 1, 2 & 3
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


(Lang) dagje Zeeland WION 1, 2 & 3

16 jaar na de fusie van Animo en Zuidwesters vertrokken drie teams van WION, of eigenlijk slecht s tweeënhalf, richting Oost-Souburg.

Onderdeel van de gemeente Vlissingen op het eiland Walcheren. Eerder genoemde clubs fuseerde in 1998 tot Fortis die aan het eind van seizoen 2004-2005 hun sportieve hoogtepunt behaalde door te promoveren naar de Hoofdklasse.
Anno nu spelen ze net als WION op 1e klasse niveau dus bij uitstek een geschikte sparringpartner ter voorbereiding van het komende zaalseizoen. Al moesten we daar wel 75 minuten reistijd voor investeren.

WION 3 moest in een kleine 10 minuten binnen de lijnen staan nadat we een kleine rondrit door Souburg achter de rug hadden vanwege allerlei vreemde wegafsluitingen. Aangevuld met Luuk (of is het Luc) en wat spelers van het tweede en later ook het eerste ontspon zich een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk met 17-23 gewonnen werd door de WION mix! Dissonantje was de knieblessure van Machteld die na onderzoek bij de plaatselijke huisartsenpost wees in de richting van een klein scheurtje in de kruisband of meniscus. Hopelijk valt het allemaal mee Mach!

Het tweede kwam min of meer compleet (Bob en Esther bleven achter wegens vakantie en werk) in het veld tegen de reserves van Fortis. Anders dan de vorige wedstrijd waren de goals hier een stuk duurder en wisselde beide ploegen gedurende de hele wedstrijd stuivertje als het ging om de kleinst mogelijke voorsprong. Het einde kwam met een benauwde zege voor de fusieclub (12-11).
WION 1 (zonder Eelke die nog ergens in Marokko rondzwierf) begon allerminst scherp aan deze oefenpot. Misschien was de eerste gemiste strafworp op 1-1 wel een indicatie voor het magere spel in de eerste helft. Toch duurde het de 23e minuut voordat Fortis eindelijk weg kon lopen naar een 11-7 ruststand. Op slag van rust miste wij onze tweede strafworp. Onduidelijk wat ze in de rust hebben gedronken maar Fortis kwam in ieder geval heel goed uit de startblokken, miste WION strafworp drie en vier en stond er na een kwartier een schier onoverbrugbare 19-10 op het scorebord. Dan maar de eerste bal achterverdedigen. Vanaf dat punt zorgde Bart, Mick en het o zo leuke koppel Clau en Maart voor een indrukwekkende inhaalrace van 9 goals die uiteindelijk gebroken werd door een afstandschot van Fortis in de 24e minuut. Die goal nekte ons uiteindelijk en bleef de teller hangen op 20-19. Het feit dat WION 1 zich terugvocht naar een acceptabele score is te roemen maar het veldspel verdient nog wel enige aandacht. Aan de andere kant was het onze eerste echte oefenwedstrijd dus we krijgen nog een paar kansen.

Een aantal spelers keerde na afloop huiswaarts, Claudia en Maarten gingen nog fijn een stukje rijden naar familie in Heerlen terwijl het grootste contingent spelers vertrok in westelijke richting naar de geboortestad van Angela om de dag af te sluiten met een smakelijk diner in Cine Café Vlissingen. Het gemengde karakter van korfbal houdt op te bestaan zodra er 16 dames en heren aanschuiven aan tafel. Negen heren aan het begin en zeven dames aan het eind. Voor mij reden om eens polshoogte te nemen in het vrouwenkamp. Waarover praten zij wanneer het niet over korfbal gaat? Ik verzeker u dat het inhoudelijke deel van die conversaties niet geschrikt is voor publicatie op het wereldwijde web. Aan de andere kant was het wel hoogst vermakelijk waardoor de ruim 120 minuten die we doorbrachten in Vlissingen voorbij vlogen.
Na wat exotische desserts en koffie met een dingetje ernaast vertrokken we even voor half elf richting Ommoord. Hoewel het korfbal voor verbetering vatbaar is was de rest van dit uitje bijzonder geslaagd. Komende zondag komt Noviomagum op bezoek met maar liefst 5 ploegen. Ik moest van Peter van Leeuwen doorgeven dat er na afloop een goede maaltijd te bestellen is. En mannen, dit keer blijf ik de hele avond aan jullie tafel zitten!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ander nieuws
Goedemorgen (of middag/avond/nacht, afhankelijk wanneer je dit leest), We zijn inmiddels een aantal weken open met het horecagedeelte en voor…Lees meer
Op de laatste bestuursvergadering (11-10-2021) kwamen de volgende punten aan de orde: OPROEP: Wie van onze leden en/of ouders willen…Lees meer
BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER BIJ RKC WION Maandag 11 oktober hebben we als RKC WION weer een nieuwe huurder mogen…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 14464 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-21 17:00:19 [post_date_gmt] => 2021-10-21 15:00:19 [post_content] => [post_title] => Safari Fit Festival [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => fitfestival-2 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-21 10:21:52 [post_modified_gmt] => 2021-10-21 08:21:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14464 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 14470 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-21 10:44:33 [post_date_gmt] => 2021-10-21 08:44:33 [post_content] => Goedemorgen (of middag/avond/nacht, afhankelijk wanneer je dit leest), We zijn inmiddels een aantal weken open met het horecagedeelte en voor zover ik het mee heb gekregen gaat het echt heel goed met het checken van QR codes. Het is nog steeds niet iets wat we graag doen, maar het gebeurt wel. Laten we die spirit doorzetten, want…. Er gaan meer controles plaatsvinden vanuit handhaving, speciaal gericht op sportkantines. “Naar aanleiding van de berichtgeving in de landelijk media over achterblijvende controles door o.a. sportverenigingen en de toenemende besmettingscijfers, wil de Rijksoverheid dat gemeenten strikter gaan handhaven. De komende weken worden ook in Rotterdam controles door handhavers verwacht bij sportverenigingen.” (bron: sportsupport)  Aangezien we bij WION een prachtig gescheiden horecagedeelte hebben, een afhaalpunt en zelfs een partytent buiten hebben staan verwacht ik weinig problemen maar het is natuurlijk niet verkeerd om de belangrijkste punten nog even op een rijtje te zetten.
 • Iedereen vanaf 13 jaar die in het horecagedeelte is dient in het bezit van een CoronaToegangsBewijs (CTB) te zijn.
 • LET OP!!!! Ga actief op zoek naar iemand om uw QR code te controleren. In 90% van de gevallen is dat de barman/vrouw
 • Onder het horecagedeelte vallen ook de toiletten in de kantine. Bezoekers van ons complex zonder CTB kunnen in de kleedkamers of op het invalidentoilet in het halletje terecht
 • Wij werken nog steeds met vrijwilligers.
  • Zij zijn (over het algemeen) niet getraind voor de horeca en kunnen u bij twijfel meerdere keren vragen om een QR code. Graag uw begrip hiervoor.
  • Als er niemand is die het ziet zitten om gasten te controleren op een geldige code (en dus ook de toegang tot het horecagedeelte moet ontzeggen bij een rood scherm) is het horecagedeelte gesloten en kan er alleen afgehaald worden. Graag uw begrip hiervoor.
Voor het controleren heeft u een Coronacheck app nodig. Deze kunt u downloaden in de Playstore (Android) of Appstore (IOS). De app herkent u aan het volgende symbool: Let verder op dat bij de controle ook uw identiteitsbewijs gevraagd kan worden. Hou deze dan ook vast gereed. Dit geldt voor iedereen boven de 14 jaar. Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-27 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-21 10:44:33 [post_modified_gmt] => 2021-10-21 08:44:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14470 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 14438 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-14 11:49:09 [post_date_gmt] => 2021-10-14 09:49:09 [post_content] => Op de laatste bestuursvergadering (11-10-2021) kwamen de volgende punten aan de orde:
 • OPROEP: Wie van onze leden en/of ouders willen graag meedenken over de inhoud van de nieuwe website?  
 • Het bestuur heeft gesproken over de financiën die op de aankomende ALV gecommuniceerd gaan worden. 
 • Ook gaat op deze ALV het Jeugdbestuur een aan de leden vertellen wat zij de afgelopen tijd gedaan hebben en wat de toekomstplannen zijn. 
 • Er is met blijdschap stilgestaan bij alle evenementen die eraan komen op het WION-complex, zie agenda op de website.  
 • In de kantine en op het terras komen oranje containers te staan waarin pet-flesjes ingeleverd kunnen worden. Het ingezamelde bedrag komt ten goede aan een nader te bepalen doel.  
Met vriendelijke groet, Bo Seip-van Tigchelhoven Secretaris RKC WION Mail: bo.seip@wion.nl [post_title] => Waarover Spraken Zij [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => waarover-spraken-zij-26 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-14 11:49:09 [post_modified_gmt] => 2021-10-14 09:49:09 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14438 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 14429 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-11 16:10:12 [post_date_gmt] => 2021-10-11 14:10:12 [post_content] => [post_title] => CN Activiteiten [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => cn-activiteiten-3 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-12 23:42:10 [post_modified_gmt] => 2021-10-12 21:42:10 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14429 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 14423 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-11 15:27:23 [post_date_gmt] => 2021-10-11 13:27:23 [post_content] => BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER BIJ RKC WION Maandag 11 oktober hebben we als RKC WION weer een nieuwe huurder mogen begroeten. Burgerpanel Rotterdam zal maandelijks gebruik maken van de commissieruimte voor hun periodieke overleg. Het Burgerpanel Rotterdam geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Centraal staat de beoordeling en bevordering van de dienstverlening van de gemeente. Tevens staat burgerparticipatie hoog in het vaandel. De ongeveer 25 leden van het panel zijn onafhankelijk, kritisch en Rotterdams. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van Burgerpanel Rotterdam op de nieuwe locatie vond de ondertekening van de huurovereenkomst plaats. Onder toeziend oog van Els Bijlsma (Coördinator Verhuur Accommodatie RKC WION) werd deze namens Burgerpanel Rotterdam ondertekend door Herman Groeneveld en Sylvia Lobbe, terwijl Rob van Son en Jokus Stapersma namens RKC WION hun handtekening hebben gezet. Direct na de ondertekening werd een aanvang gemaakt met de vergadering. We heten Burgerpanel Rotterdam natuurlijk van harte welkom op ons complex en hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen bij ons. Namens Marketing, Teun Bijlsma   [post_title] => BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => burgerpanel-rotterdam-nieuwe-huurder [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-11 15:27:23 [post_modified_gmt] => 2021-10-11 13:27:23 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14423 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's