Gigakangoeroedag
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


Gigakangoeroedag

Op 19 september vorig jaar werd ik door het bestuur benaderd of ik naar een bijeenkomst wilde gaan bij Rotterdam Sport Support waar het KNKV een inspiratiesessie zou verzorgen met betrekking tot het werven van kangoeroeleden. Ik had daar niet zoveel zin in, immers ik had kort daarvoor de beslissing genomen om nog een jaartje kangoeroetjes te trainen en dan na 55 jaar afscheid te nemen uit het korfbalwereldje. Ik zat dus niet te wachten op een vergadering en al helemaal niet op inspiratie. Maar je bent lid van een vereniging en dat ben je niet voor niets, dus als er een beroep op je wordt gedaan, moet je daar in elk geval over na denken. Had ik daar nu maar niet de tijd voor gehad. (grapje)

Ik ben dus toch de 29e september naar de bijeenkomst geweest, heb een kort verslagje aan het bestuur toegezonden en daar gelijk ingezet, dat Sylvia (mijn mede kangoeroetrainster) en ik, gewoon blijven trainen en best hand en spandiensten willen verrichten maar geen ledenwerfactie gaan opzetten.

Maar ja, ik had de tijd om na te denken, en kangoeroetjes zijn heel erg leuk, en ook heel belangrijk voor een vereniging.

Kortom toch maar aan de slag. Wat mensen benaderd, die allemaal zonder aarzelen gelijk toestemden, en binnen no-time was er een stuurgroep geformeerd.
Trudy, Els, Annet, Dorry en Sylvia (Syl die net als ik het belang er toch wel van in zag). Zes dolle meiden bij elkaar. Niet veel later voegde Teun zich bij ons.

Het afgelopen jaar hebben jullie maandelijks publicaties op de site, in de nieuwsbrief en in de plaatselijke huis aan huisbladen kunnen lezen. En natuurlijk hebben we jullie ook mondeling op de hoogte gebracht van onze plannen.
In een jaar tijd kan je heel wat bedenken en heb je ruim de tijd om alles uit te voeren, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst en ook de puntjes op de i zetten kan je pas in een ver gevorderd stadium doen.

Vooral de laatste dagen waren spannend, weer online, de buienrader, weer nu, KNMI en Ed Aldus zijn zo vaak geraadpleegd dat je niet begrijpt dat de boel niet plat ging. Het weer in Nederland is onberekenbaar en dat zijn de sites die er over gaan ook.

Afgelopen dinsdag 15 september was het dan zover. Goed weer, niet echt stralend, maar lekker buiten speelweer.
Er waren 345 kindertjes verdeeld over 6 scholen. Een prima sfeer, en bijna alles liep op rolletjes. Het tijdschema werd niet overschreden en aan het eind was er een rijk gevulde goodiebag voor elk deelnemertje en bij het verlaten van het veld ook nog een lekker ijsje.
Wij hebben gezien hoe leuk de kindertjes, juffen, meesters, vaders, moeders, opa’s oma’s en de vrijwilligers het vonden. Wil je ook zien hoe leuk het was kijk bij op de wionsite  bij foto’s gigakangoeroedag.

Langs deze weg wil ik zeggen hoe TROTS ik ben op Wion. Als wij iets nodig hadden, werd het geregeld, vroegen we iemand wat te doen, er werd nooit nee gezegd, bij alle leden was er bereidheid om “iets” te doen. Of dat nu hele jonge leden waren die de ijsjes hebben gesponsord, of koele meiden en kerels uit de selectie die, plotseling, vrij hadden en spontaan kwamen helpen. Maar ook vrijwilligers van de bowls en de badminton, vriendinnen van leden, moeders van weer andere leden.

Natuurlijk ook de geldelijke bijdrage van onze sponsors en deze noem ik nu eens wel bij name: De Rabo bank, Vrienden van Wion, Piet Bom (ijsjes), Desiree Blok, Tineke Zoomer, Hans en Minke Kuurstra de Heineken en al die andere gulle wion gevers, die in de meests zonderlinge spaarpotten geld hebben gestopt. Zonder deze centjes, was het een stuk minder fleuriger geweest.

Zaterdag 26 september hebben we een “terugkom”dag. Er wordt dan door onze kangoeroetrainers  een training gegeven voor de kindertjes die zich voor deze dag zullen aanmelden. Na afloop van deze training worden er pannenkoeken gegeten.
Er zijn nu al drie aanmeldingen binnen voor dit evenement. We hopen natuurlijk dat het storm loopt. We komen dan nogmaals om hulp vragen. Pannenkoekenbakkers en trainers, ach u weet wat ik vragen wil. Fennie Willemsen.

Ander nieuws
Goedemorgen (of middag/avond/nacht, afhankelijk wanneer je dit leest), We zijn inmiddels een aantal weken open met het horecagedeelte en voor…Lees meer
Op de laatste bestuursvergadering (11-10-2021) kwamen de volgende punten aan de orde: OPROEP: Wie van onze leden en/of ouders willen…Lees meer
BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER BIJ RKC WION Maandag 11 oktober hebben we als RKC WION weer een nieuwe huurder mogen…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 14464 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-21 17:00:19 [post_date_gmt] => 2021-10-21 15:00:19 [post_content] => [post_title] => Safari Fit Festival [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => fitfestival-2 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-21 10:21:52 [post_modified_gmt] => 2021-10-21 08:21:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14464 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 14470 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-21 10:44:33 [post_date_gmt] => 2021-10-21 08:44:33 [post_content] => Goedemorgen (of middag/avond/nacht, afhankelijk wanneer je dit leest), We zijn inmiddels een aantal weken open met het horecagedeelte en voor zover ik het mee heb gekregen gaat het echt heel goed met het checken van QR codes. Het is nog steeds niet iets wat we graag doen, maar het gebeurt wel. Laten we die spirit doorzetten, want…. Er gaan meer controles plaatsvinden vanuit handhaving, speciaal gericht op sportkantines. “Naar aanleiding van de berichtgeving in de landelijk media over achterblijvende controles door o.a. sportverenigingen en de toenemende besmettingscijfers, wil de Rijksoverheid dat gemeenten strikter gaan handhaven. De komende weken worden ook in Rotterdam controles door handhavers verwacht bij sportverenigingen.” (bron: sportsupport)  Aangezien we bij WION een prachtig gescheiden horecagedeelte hebben, een afhaalpunt en zelfs een partytent buiten hebben staan verwacht ik weinig problemen maar het is natuurlijk niet verkeerd om de belangrijkste punten nog even op een rijtje te zetten.
 • Iedereen vanaf 13 jaar die in het horecagedeelte is dient in het bezit van een CoronaToegangsBewijs (CTB) te zijn.
 • LET OP!!!! Ga actief op zoek naar iemand om uw QR code te controleren. In 90% van de gevallen is dat de barman/vrouw
 • Onder het horecagedeelte vallen ook de toiletten in de kantine. Bezoekers van ons complex zonder CTB kunnen in de kleedkamers of op het invalidentoilet in het halletje terecht
 • Wij werken nog steeds met vrijwilligers.
  • Zij zijn (over het algemeen) niet getraind voor de horeca en kunnen u bij twijfel meerdere keren vragen om een QR code. Graag uw begrip hiervoor.
  • Als er niemand is die het ziet zitten om gasten te controleren op een geldige code (en dus ook de toegang tot het horecagedeelte moet ontzeggen bij een rood scherm) is het horecagedeelte gesloten en kan er alleen afgehaald worden. Graag uw begrip hiervoor.
Voor het controleren heeft u een Coronacheck app nodig. Deze kunt u downloaden in de Playstore (Android) of Appstore (IOS). De app herkent u aan het volgende symbool: Let verder op dat bij de controle ook uw identiteitsbewijs gevraagd kan worden. Hou deze dan ook vast gereed. Dit geldt voor iedereen boven de 14 jaar. Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-27 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-21 10:44:33 [post_modified_gmt] => 2021-10-21 08:44:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14470 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 14438 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-14 11:49:09 [post_date_gmt] => 2021-10-14 09:49:09 [post_content] => Op de laatste bestuursvergadering (11-10-2021) kwamen de volgende punten aan de orde:
 • OPROEP: Wie van onze leden en/of ouders willen graag meedenken over de inhoud van de nieuwe website?  
 • Het bestuur heeft gesproken over de financiën die op de aankomende ALV gecommuniceerd gaan worden. 
 • Ook gaat op deze ALV het Jeugdbestuur een aan de leden vertellen wat zij de afgelopen tijd gedaan hebben en wat de toekomstplannen zijn. 
 • Er is met blijdschap stilgestaan bij alle evenementen die eraan komen op het WION-complex, zie agenda op de website.  
 • In de kantine en op het terras komen oranje containers te staan waarin pet-flesjes ingeleverd kunnen worden. Het ingezamelde bedrag komt ten goede aan een nader te bepalen doel.  
Met vriendelijke groet, Bo Seip-van Tigchelhoven Secretaris RKC WION Mail: bo.seip@wion.nl [post_title] => Waarover Spraken Zij [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => waarover-spraken-zij-26 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-14 11:49:09 [post_modified_gmt] => 2021-10-14 09:49:09 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14438 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 14429 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-11 16:10:12 [post_date_gmt] => 2021-10-11 14:10:12 [post_content] => [post_title] => CN Activiteiten [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => cn-activiteiten-3 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-12 23:42:10 [post_modified_gmt] => 2021-10-12 21:42:10 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14429 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 14423 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-10-11 15:27:23 [post_date_gmt] => 2021-10-11 13:27:23 [post_content] => BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER BIJ RKC WION Maandag 11 oktober hebben we als RKC WION weer een nieuwe huurder mogen begroeten. Burgerpanel Rotterdam zal maandelijks gebruik maken van de commissieruimte voor hun periodieke overleg. Het Burgerpanel Rotterdam geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Centraal staat de beoordeling en bevordering van de dienstverlening van de gemeente. Tevens staat burgerparticipatie hoog in het vaandel. De ongeveer 25 leden van het panel zijn onafhankelijk, kritisch en Rotterdams. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van Burgerpanel Rotterdam op de nieuwe locatie vond de ondertekening van de huurovereenkomst plaats. Onder toeziend oog van Els Bijlsma (Coördinator Verhuur Accommodatie RKC WION) werd deze namens Burgerpanel Rotterdam ondertekend door Herman Groeneveld en Sylvia Lobbe, terwijl Rob van Son en Jokus Stapersma namens RKC WION hun handtekening hebben gezet. Direct na de ondertekening werd een aanvang gemaakt met de vergadering. We heten Burgerpanel Rotterdam natuurlijk van harte welkom op ons complex en hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen bij ons. Namens Marketing, Teun Bijlsma   [post_title] => BURGERPANEL ROTTERDAM NIEUWE HUURDER [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => burgerpanel-rotterdam-nieuwe-huurder [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-10-11 15:27:23 [post_modified_gmt] => 2021-10-11 13:27:23 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://wion.nl/?p=14423 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's