Ommoord Ziet Sarah
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


Ommoord Ziet Sarah

Hoe WION in Ommoord kwam – 2

Ter gelegenheid van Ommoord Ziet Sarah (september 2015)

Vele jaren voordat WION verhuist van het Lange Pad (Kralingen) gaan er al stemmen op om eens een eigen terrein te hebben. Hiervoor wordt door wijlen ere voorzitter Aad Kats het zgn I.T. fonds (eigen terrein fonds) opgericht. Met centen, stuivers en dubbeltjes sparen de WION leden om eens op een eigen terrein te kunnen spelen. In 1972 wordt er een commissie in het leven geroepen om het 40 jarig bestaan uitgebreid te vieren. Dit wordt een zwarte bladzijde voor WION. Omdat het bestuur geen geld heeft om het feest te organiseren, eist het bestuur het gespaarde bedrag op van de toenmalige beheerder van het I.T.  fonds Aad Kats. Deze is niet bereid om de gespaarde 2000 gulden voor een feest af te staan en wordt daardoor gestraft door zijn ere lidmaatschap af te nemen.

In deze tijd worden door de gemeente Rotterdam diverse sportterreinen aangelegd, waaronder ons huidige veld aan de Robert Kochplaats. Dit veld was een boeren terp, dwz. een verhoogd stuk grond ongeveer 1,5 meter boven de rest van de omgeving. Omdat in 1972 bijna alle leden uit Crooswijk en Kralingen komen, begint men in Ommoord propaganda te maken voor het korfballen. Dit gebeurt in hoofdzaak op de lagere scholen en doordat Ommoord een jonge wijk is met heel veel kinderen werden een aantal leden waaronder Janny van der Steen, toen nog Janny Willemse, door het bestuur gevraagd het schoolkorfbal in Ommoord te starten. Ongeveer 80 kinderen starten met de trainingen en spelen onderlinge wedstrijdjes in gymzalen en op grasveldjes, zo veel mogelijk in Ommoord. Van de 80 kinderen werden een groot aantal lid en de 8 beste daarvan speelden de openingswedstrijd. Zij vormeden toen de C1. Die wedstrijd werd toen geleid door Jenny Mulder.

Bh010

Vanaf Debije ERA balkon: de busbaan in aanleg. V.l.n.r. zien we Kellogg schakelflat met daarachter een stukje Kellogg ERA, de Grasbuurt, met daarvoor de boerderij van Verdoold (Ommoordseweg 251), Max Planck ERA
Bron: Collectie HC “De Ommoordse Polder” / M.J. van Agthoven

Het veld dat in 1973 gereed is gekomen om voor WION een nieuwe start te zijn, wordt direct na het gereed te zijn gekomen, afgekeurd door de gemeente omdat er enorme putten in zijn gevallen. Natuurlijk was het zo dat als je van een nieuw terrein gebruik gaat maken, staat er alleen maar gras op dat veld en is er verder geen enkele accommodatie waar je manden, ballen, palen en linten op kan bergen. Deze spullen werden met een aanhangwagentje naar een garage van een van de leden (red.: ondergetekende) gebracht die daarvoor zijn garage beschikbaar had gesteld. Om toch iets op het veld te kunnen gebruiken werd er een bungalowtent opgezet waarin thee en limonade werden verkocht. Hiervoor zorgde Wil en Gijs Willemse die daardoor de eerste kantine commissie vormde.

In 1975 heeft de firma van Eesteren een directiekeet over die bij ons op het veld wordt herbouwd en dan hebben we onze eerste eigen kleedkamer, zowel voor de WION spelers als de tegenstanders. Het was behelpen, maar we waren de koning te rijk. Maar een echte kantine is toch wel iets waar we van dromen. En sparen.

Bij een bevriende korfbalvereniging (Velox) speelde een architect en die was bereid om voor een vriendenprijsje 0,0 een bouwplan te maken voor een kantine met twee kleedlokalen inclusief douches. Een van de wensen van WION was het puntdak dat nog steeds de WION kantine siert.

Maar al snel wordt er gedacht aan uitbreidingen, deze  komt in 1985 als de gemeente de zgn. wisselwoningen gaat vernieuwen en de oude gaat afstoten. Wij krijgen zo’n wisselwoning en deze zal tot aan de bouw van de sporthal dienst blijven doen als vergaderruimte, drukkerij en verzorgingskamer.

Anton Zuidema


Hoe WION in Ommoord kwam – 1

De gemeente Rotterdam kwam in februari 1974 met de vraag of WION er iets voor voelde om van het LangePad naar Ommoord te verhuizen.  Het  volledige bestuur heeft dit voorstel  toen met beide handen aangenomen, te meer omdat we andere locaties zoals De Bosdreef en de Alexanderpolder al hadden afgewezen.

Vanzelfsprekend moesten ook de WION leden zich hiermee nog akkoord verklaren, in een toen nogal emotionele buitengewone algemene ledenvergadering zagen de WION leden ook wel in dat in Crooswijk blijven niet echt een optie was. Crooswijk en Kralingen waren zeer aan het vergrijzen en het leden aantal was sterk terug gelopen dus een nieuwe wijk in Rotterdam gaf ook ons weer nieuwe kansen.

Ons nieuwe veld zou komen aan de Robert Kochplaats 300!

Folders in brievenbussen stoppen, schoolkorfbal uit de grond stampen kortom een hoop werk maar met veel hulp van onze leden hebben we het geklaard, een nieuw veld, erg veel nieuwe leden en een bestuur wat al druk in de weer was voor een eigen kantine. De aspiranten van Crooswijk verzamelde in Crooswijk om met de bus naar Ommoord te komen zodat ook zij gewoon konden blijven spelen bij WION.

Bh098

Genomen vanuit Debije ERA balkon: Aanleg WION-terrein en keerlus busbaan. V.l.n.r. zien we Kellogg schakelflat met daarachter Kellogg ERA, de Grasbuurt, verzorgingshuis Boekholt aan de Robert Kochplaats, Max Planck ERA
Bron: Collectie HC “De Ommoordse Polder” / M.J. van Agthoven

In April 1974 had het bestuur bouwtekeningen voor een nieuwe kantine al klaar, gemaakt door Sjoerd Westra. De tekeningen werden ingediend bij de gemeente want op een sportveld hoort een kantine met kleedkamers. Ze (het bestuur) moest nog wel “even” met een goed financieringsplan op de proppen komen bij de gemeente, dit leverde nogal wat kopzorgen op en na een jaar was het dan allemaal een beetje rond Juni 1975. Deze begroting werd samen met de aangepaste bouwtekeningen  opnieuw ingediend bij de gemeente. Helaas liet de gemeente weten dat een en ander niet aan de gewenste  eisen voldeed. Dus Sjoerd met behulp van Aad Zevenbergen weer aan de slag, wat lijntjes veranderd, een beetje gestuft, andere maten gebruikt en hoppa weer opnieuw ingezonden inmiddels september 1975. Ergens rond sinterklaas liet de gemeente ons weten ze gaven toestemming mits we kwamen met een nieuw financieringsplan, WION ging ervan uit dat we 2 officiële speelvelden hadden (toen nog 3 vakken korfbal) dus hadden we ook dubbele kleedkamers op te tekeningen staan, de gemeente vond dat we maar 1 speelveld hadden dus de helft van de aangevraagde subsidie voor de kleedkamers kregen we niet , oke weer schrappen we moesten immers  34.000 GULDEN  besparen.

Grote stilte volgde de gemeente zweeg in alle talen. Het bestuur had ook een verzoek ingediend om alvast aanvang van de bouw te starten en wel op zaterdag 30 oktober 1976 werd een rituele handeling verricht van het wegnemen van een tegel. Aad Mulder deed daarna een oproep via het WION krantje voor vrijwilligers om zo’n 200 kubieke meter grond te verwijderen. Overstelpt met aanmeldingen van leden maar ook ouders van aspiranten ontstond er een groep leden van 20 tot 35 mensen die een helpende hand boden. Wat dacht je”? de hele bouw door was deze groep BOUWERS zoals ze al heel snel genoemd werden actief bezig met de bouw van onze kantine ’s avonds en in de weekends ze gingen gewoon door.

14 februari 1977, 3 jaar na de verhuizing, kwam er groenlicht van de gemeente door ziekte van een ambtenaar  was onze tekening ergens blijven hangen. Toestemming dus om verder te bouwen, de subsidies en giften kwamen binnen.

21 maart 1977 was het eindelijk zover met een enorme klap ging de eerste paal de grond in na heel veel zelf arbeid door de bouwers en diverse bouwbedrijven was de kantine klaar voor het hoogtepunt het dak kon erop en wel op 22 augustus 1977 met een 80 tons kraan waaraan ons dak bungelde. Met stalen zenuwen werd het dak er netjes op geplaatst. Na maanden ploeteren werd het terras, de bloembakken aangelegd de kantine was klaar.

De officiële opening was zaterdag 29 oktober 1977!

Jannie van der Steen-Willemse

Ander nieuws
Afgelopen donderdag heeft de bijeenkomst “Blijvend in Beweging” plaats gevonden. Deze werd georganiseerd door Rotterdam Sportsupport met als doel om…Lees meer
Beste leden, Met excuses annuleert het bestuur de ALV van maandag a.s. (18-11-2019) Wij zullen binnenkort met een nieuwe datum…Lees meer
Het is al weer enige tijd geleden dat ik een nieuwsbrief heb geschreven. Hoog tijd om jullie weer even bij…Lees meer
SPONSOR VAN DE MAAND: JUMBO LE FEBRE Sponsor van de maand november is JUMBO LE FEBRE. En die keus is…Lees meer
Ruim 18 jaar heeft Ruud Bänffer de donderdag-groepen van Senioren Sportief met veel plezier geleid. Onlangs heeft hij tot zijn…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 12920 [post_author] => 3 [post_date] => 2019-11-16 11:06:13 [post_date_gmt] => 2019-11-16 10:06:13 [post_content] => Afgelopen donderdag heeft de bijeenkomst “Blijvend in Beweging” plaats gevonden. Deze werd georganiseerd door Rotterdam Sportsupport met als doel om een volgende stap in het “Beweegplus” programma te maken. Ook RKC WION is onderdeel van dit programma dat als doel heeft leuke en laagdrempelige beweeglessen aan te bieden voor volwassenen vanaf 19 jaar. Met o.a. Senioren Sportief en KombiFit beantwoorden wij prima aan die gestelde doelen. De bijeenkomst van donderdag was bedoeld om het Rotterdamse doorverwijzend netwerk (medische- en maatschappelijk instanties, buurtwerk enz.) bekend te maken met de sportieve mogelijkheden van de Rotterdamse Beweegplus verenigingen. Het resultaat hiervan moet zijn dat cliënten van deze instanties via het Servicepunt Beweegplus van Rotterdam Sportsupport worden doorverwezen naar een Beweegplus vereniging in zijn of haar directe omgeving. Els Bijlsma was als Verenigingsmanager van RKC WION uitgenodigd om deel te nemen aan een paneldiscussie. Samen met vertegenwoordigers van Rotterdam Sportsupport, Gemeente Rotterdam, VGZ en Buurtwerk kreeg zij de kans om de ambities en mogelijkheden van RKC WION op het gebied van Beweegplus voor een breed publiek van professionals toe te lichten.    Op deze wijze heeft ze WION weer op een geweldige manier kunnen promoten en kunnen we zeker trots zijn dat we onderdeel uitmaken van een keten die met veel passie werkt aan de uitdaging om zoveel mogelijk Rotterdammers “met een afstand tot bewegen”, letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Teun Bijlsma [post_title] => RKC WION SPREEKT EEN WOORDJE MEE! [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => rkc-wion-spreekt-een-woordje-mee [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-11-16 11:06:13 [post_modified_gmt] => 2019-11-16 10:06:13 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=12920 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 12918 [post_author] => 3 [post_date] => 2019-11-14 21:56:33 [post_date_gmt] => 2019-11-14 20:56:33 [post_content] => Beste leden, Met excuses annuleert het bestuur de ALV van maandag a.s. (18-11-2019) Wij zullen binnenkort met een nieuwe datum komen waarop de ALV zal plaatsvinden en het bestuur het seizoen 2018-2019 verantwoord. Vanwege prive omstandigheden van de penningmeester is het belangrijkste stuk van deze ALV, de financiële jaarstukken, nog niet opgeleverd en zijn wij genoodzaakt om deze daarom op te schorten. Patrick van den Abeelen Voorzitter [post_title] => Annulering NALV [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => annulering-nalv [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-11-14 21:56:33 [post_modified_gmt] => 2019-11-14 20:56:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=12918 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 12915 [post_author] => 3 [post_date] => 2019-11-14 13:46:25 [post_date_gmt] => 2019-11-14 12:46:25 [post_content] => Het is al weer enige tijd geleden dat ik een nieuwsbrief heb geschreven. Hoog tijd om jullie weer even bij te praten. Project Taal en Bewegen Dit project van NLEducatie, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam heb ik de vorige keer al aangekondigd. Deze pilot waarbij taal en bewegen worden gecombineerd is bedoeld voor mensen die naast het verbeteren van hun taalvaardigheid ook meer in beweging willen komen.  Vanaf 18 september krijgen de deelnemers 14 weken lang 2 maal per week taalles om aansluitend een uurtje in beweging te komen onder leiding van een trainer van WION. De tussentijdse evaluatie heeft een positief beeld gegeven van zowel het project alsook de wijze waarop WION de sportlessen invult. Viering 50 jaar Ommoord In het kader van de 50e verjaardag van de wijk Ommoord hebben alle verenigingen die het complex van WION als thuisbasis hebben  gezamenlijk  op zaterdag 14 september het Beweegfestival georganiseerd. In samenwerking met de Bewoners Organisatie Ommoord (BOO) hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld. Helaas was de opkomst niet al te groot, maar het goede nieuws is dat we er toch weer een aantal nieuwe leden mee hebben kunnen aantrekken. Verenigingsmarkt winkelcentrum Binnenhof Door gelijktijdig meerdere activiteiten en het niet kunnen vinden van leden die ons konden helpen met de bezetting van de marktkraam, hebben we moeten besluiten om niet deel te nemen aan de verenigingsmarkt op zaterdag 28 september in winkelcentrum Binnenhof.  Bedrijventoernooi 2019 Op zondag 29 september hebben we al weer voor de derde maal het WION Bedrijventoernooi georganiseerd. De deelnemende teams hebben er weer een  de titanenstrijd om de prachtige prijzen van gemaakt, waarna het evenement werd afgesloten met de gebruikelijke  BBQ. Een geslaagd toernooi, al zou het aantal deelnemende teams wat groter moeten zijn. Schoolkorfbaltoernooi 2019 Ondanks dat door trainers van WION clinics verzorgd zijn op diverse scholen hebben we moeten besluiten om het op 16 oktober geplande Schoolkorfbaltoernooi naar het voorjaar van 2020 te verplaatsen. Het aantal deelnemende scholen was te beperkt om er een aantrekkelijk toernooi van te maken. Helaas, maar we hopen dat we dit in het nieuwe jaar alsnog tot een succes kunnen maken. Jolanda Paardekam Classic 2019 Ook de editie van 2019 zag er weer indrukwekkend uit. Een prachtig gezicht om de deelnemende jeugd met een beperking zo fanatiek bezig te zien. Begeleiding studenten Hogeschool Rotterdam Momenteel zijn een aantal studenten van de Hogeschool Rotterdam bezig om in het kader van hun minoropdracht t.b.v. de studie Sport & Marketing de positionering van WION te onderzoeken en eventueel te verbeteren. Het resultaat zal in januari gepresenteerd worden. Regelmatig zitten we met Coen, Diego, Nick en Roy om tafel om ze van informatie en documentatie te voorzien. Ook hebben inmiddels een aantal leden meegewerkt aan de voorbereidende interviews. Daarnaast worden de studenten begeleid door Pepijn Geldof van Rotterdam Sportsupport. Workshops, bijeenkomsten en informatieavonden Momenteel is het aanbod van workshop, bijeenkomsten en informatieavonden zeer groot. Hierbij een overzicht waar we als RKC WION (één of meerder avonden) aan deelgenomen hebben:
  • Masterclass bijeenkomsten t.b.v. Sportplus verenigingen door Rotterdam Sportsupport
  • Thema Zichtbaarheid door het KNKV
  • Thema Ouderbetrokkenheid door Rotterdam Sportsupport
  • Thema Blijvend in Beweging door Rotterdam Sportsupport
  • Workshops Marketing door Sportbedrijf Rotterdam
  • Workshops Grow 010 Challenge (Ledenwerving, sponsorwerving en maatschappelijk ondernemerschap) door Rotterdam Sportsupport
Daarbuiten hebben we nog deelgenomen aan een aantal reguliere overleggen m.b.t. Sportplus verenigingen. Uitbreiding samenwerking met Kinderopvang BijDeHand Op 8 november hebben we een gesprek gehad met Kinderopvang BijDeHand. Hierbij zijn een aantal opties besproken om de huidige samenwerking uit te breiden. De komende weken gaan deze plannen verder uitgewerkt worden. RKC WION opgegeven voor de Meer dan Sport Award 2019 Na overleg met het bestuur heb ik RKC WION opgegeven als kanshebber op de Meer dan Sport Award 2019. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Sports Awards Rotterdam Rijnmond 2019. Ledenwerving 2020 Alle informatie die verkregen wordt tijdens onze deelname aan workshops, bijeenkomsten en informatieavonden en de resultaten van de activiteiten van de studenten van Hogeschool Rotterdam zullen verwerkt worden in een Plan van Aanpak Ledenwerving & Ledenbehoud 2020. Dit moet rond de jaarwisseling gereed zijn. En de uitsmijter van 2019: Oefeninterland BELGIE (U21)-PORTUGAL(U21) op 28 december bij WION Vers van de pers. We zijn door het KNKV benaderd met de vraag of deze oefeninterland in de WION-hal gespeeld kan worden. Een vraag, waar we uiteraard geen nee op konden antwoorden. Dus zet alvast in de agenda: zaterdag 28 december 2019, aanvang 17:00, interland korfbal  in de WION-hal. Nadere informatie volgt nog. Zo. Een heel verhaal. Geeft aan dat we ook nu weer niet stil gezeten hebben en we tot de feestdagen nog druk bezig zijn. Tot de volgende keer. Els Bijlsma Verenigingsmanager RKC WION [post_title] => NIEUWS VAN DE VERENIGINGSMANAGER [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => nieuws-van-de-verenigingsmanager-4 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-11-14 13:46:25 [post_modified_gmt] => 2019-11-14 12:46:25 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=12915 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 12900 [post_author] => 3 [post_date] => 2019-11-06 17:03:33 [post_date_gmt] => 2019-11-06 16:03:33 [post_content] => SPONSOR VAN DE MAAND: JUMBO LE FEBRE Sponsor van de maand november is JUMBO LE FEBRE. En die keus is niet zomaar. Deze maand is het niet alleen twee jaar geleden dat we Marcel Le Febre en zijn bedrijf als hoofdsponsor van RKC WION konden begroeten, maar is het ook al weer acht jaar geleden dat de huidige locatie op de Hesseplaats 435 in het winkelcentrum Hesseplaats werd betrokken. Wanneer we Marcel tijdens een voorbereidend gesprek in zijn zaak ontmoeten loopt hij nog steeds een beetje met zijn hoofd in de wolken. Nog maar kort geleden is zijn gezin uitgebreid met een derde zoon. Vol trots verteld hij over deze gebeurtenis en de impact hiervan. Maar trots is Marcel ook nog steeds op zijn “cluppie”, RKC WION. Beide partijen zijn nog steeds even enthousiast over de samenwerking als twee jaar geleden, toen de sponsorovereenkomst werd afgesloten. En laten we als vereniging ook heel zuinig zijn op zo’n hoofdsponsor. Want naast het nakomen van de contractuele afspraken is hij altijd bereid om iets extra’s te doen, maar nog meer denkt hij altijd mee hoe we als RKC WION en JUMBO LE FEBRE nog meer voordeel kunnen halen uit de samenwerking. Ook tijdens het gesprek ter voorbereiding van dit artikel vliegen de ideeën over tafel hoe JUMBO ons kan helpen bij ledenwervingsacties. Dat zelfde enthousiasme zie je ook terug in de wijze waarop hij zijn bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het nu is; een gerenommeerde supermarkt in Ommoord. Leuk detail is ook dat diverse leden van RKC WION werkzaam zijn geweest of nog steeds zijn bij zijn bedrijf.   Naast hoofdsponsor van RKC WION is JUMBO LE FEBRE ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de bevoorrading van de kantine van WION. Via korte lijnen tussen de Kantinecommissie en JUMBO worden bestellingen keuring op ons complex afgeleverd. En mocht er iets vergeten zijn of met spoed geleverd worden dan staat met binnen korte tijd voor de deur. Kortom, JUMBO LE FEBRE steunt RKC WION op diverse fronten om onze ambities waar te kunnen maken. Jumbo Le Febre is ook zeer actief op Facebook, waar je kan profiteren van vele extra’s en speciale acties. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en volg ze op www.facebook.com/jumbolefebre of loop gewoon eens binnen. Teun Bijlsma [post_title] => SPONSOR VAN DE MAAND [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sponsor-van-de-maand-3 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-11-06 17:04:22 [post_modified_gmt] => 2019-11-06 16:04:22 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=12900 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 12887 [post_author] => 3 [post_date] => 2019-10-30 16:31:24 [post_date_gmt] => 2019-10-30 15:31:24 [post_content] => Ruim 18 jaar heeft Ruud Bänffer de donderdag-groepen van Senioren Sportief met veel plezier geleid. Onlangs heeft hij tot zijn grote spijt deze taak moeten neerleggen; het was niet meer met zijn reguliere werk te combineren. Gelukkig hebben wij in de persoon van Cheyenne van den Hurk een nieuwe trainer gevonden. Cheyenne van den Hurk heeft in oktober een aantal gesprekken gehad met de werkgroep Senioren Sportief en heeft zelfs al een gedeelte van de trainingen gegeven. Hier zijn beide partijen blij van geworden, dus hebben we besloten met elkaar in zee te gaan. Mede dank zij de inzet van onze leden is er contact gelegd met Cheyenne. Zij is weliswaar nog erg jong, maar heel erg enthousiast om met de groepen aan de slag te gaan. Met haar studie ergotherapie zal zij de sportieve senioren zeker kunnen aansporen om in beweging te blijven. Wij wensen haar een fijne tijd bij Wion Senioren Sportief. [post_title] => Nieuwe trainer Senioren Sportief [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => nieuwe-trainer-senioren-sportief [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-10-30 16:31:24 [post_modified_gmt] => 2019-10-30 15:31:24 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=12887 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's