Ommoord Ziet Sarah
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


Ommoord Ziet Sarah

Hoe WION in Ommoord kwam – 2

Ter gelegenheid van Ommoord Ziet Sarah (september 2015)

Vele jaren voordat WION verhuist van het Lange Pad (Kralingen) gaan er al stemmen op om eens een eigen terrein te hebben. Hiervoor wordt door wijlen ere voorzitter Aad Kats het zgn I.T. fonds (eigen terrein fonds) opgericht. Met centen, stuivers en dubbeltjes sparen de WION leden om eens op een eigen terrein te kunnen spelen. In 1972 wordt er een commissie in het leven geroepen om het 40 jarig bestaan uitgebreid te vieren. Dit wordt een zwarte bladzijde voor WION. Omdat het bestuur geen geld heeft om het feest te organiseren, eist het bestuur het gespaarde bedrag op van de toenmalige beheerder van het I.T.  fonds Aad Kats. Deze is niet bereid om de gespaarde 2000 gulden voor een feest af te staan en wordt daardoor gestraft door zijn ere lidmaatschap af te nemen.

In deze tijd worden door de gemeente Rotterdam diverse sportterreinen aangelegd, waaronder ons huidige veld aan de Robert Kochplaats. Dit veld was een boeren terp, dwz. een verhoogd stuk grond ongeveer 1,5 meter boven de rest van de omgeving. Omdat in 1972 bijna alle leden uit Crooswijk en Kralingen komen, begint men in Ommoord propaganda te maken voor het korfballen. Dit gebeurt in hoofdzaak op de lagere scholen en doordat Ommoord een jonge wijk is met heel veel kinderen werden een aantal leden waaronder Janny van der Steen, toen nog Janny Willemse, door het bestuur gevraagd het schoolkorfbal in Ommoord te starten. Ongeveer 80 kinderen starten met de trainingen en spelen onderlinge wedstrijdjes in gymzalen en op grasveldjes, zo veel mogelijk in Ommoord. Van de 80 kinderen werden een groot aantal lid en de 8 beste daarvan speelden de openingswedstrijd. Zij vormeden toen de C1. Die wedstrijd werd toen geleid door Jenny Mulder.

Bh010

Vanaf Debije ERA balkon: de busbaan in aanleg. V.l.n.r. zien we Kellogg schakelflat met daarachter een stukje Kellogg ERA, de Grasbuurt, met daarvoor de boerderij van Verdoold (Ommoordseweg 251), Max Planck ERA
Bron: Collectie HC “De Ommoordse Polder” / M.J. van Agthoven

Het veld dat in 1973 gereed is gekomen om voor WION een nieuwe start te zijn, wordt direct na het gereed te zijn gekomen, afgekeurd door de gemeente omdat er enorme putten in zijn gevallen. Natuurlijk was het zo dat als je van een nieuw terrein gebruik gaat maken, staat er alleen maar gras op dat veld en is er verder geen enkele accommodatie waar je manden, ballen, palen en linten op kan bergen. Deze spullen werden met een aanhangwagentje naar een garage van een van de leden (red.: ondergetekende) gebracht die daarvoor zijn garage beschikbaar had gesteld. Om toch iets op het veld te kunnen gebruiken werd er een bungalowtent opgezet waarin thee en limonade werden verkocht. Hiervoor zorgde Wil en Gijs Willemse die daardoor de eerste kantine commissie vormde.

In 1975 heeft de firma van Eesteren een directiekeet over die bij ons op het veld wordt herbouwd en dan hebben we onze eerste eigen kleedkamer, zowel voor de WION spelers als de tegenstanders. Het was behelpen, maar we waren de koning te rijk. Maar een echte kantine is toch wel iets waar we van dromen. En sparen.

Bij een bevriende korfbalvereniging (Velox) speelde een architect en die was bereid om voor een vriendenprijsje 0,0 een bouwplan te maken voor een kantine met twee kleedlokalen inclusief douches. Een van de wensen van WION was het puntdak dat nog steeds de WION kantine siert.

Maar al snel wordt er gedacht aan uitbreidingen, deze  komt in 1985 als de gemeente de zgn. wisselwoningen gaat vernieuwen en de oude gaat afstoten. Wij krijgen zo’n wisselwoning en deze zal tot aan de bouw van de sporthal dienst blijven doen als vergaderruimte, drukkerij en verzorgingskamer.

Anton Zuidema


Hoe WION in Ommoord kwam – 1

De gemeente Rotterdam kwam in februari 1974 met de vraag of WION er iets voor voelde om van het LangePad naar Ommoord te verhuizen.  Het  volledige bestuur heeft dit voorstel  toen met beide handen aangenomen, te meer omdat we andere locaties zoals De Bosdreef en de Alexanderpolder al hadden afgewezen.

Vanzelfsprekend moesten ook de WION leden zich hiermee nog akkoord verklaren, in een toen nogal emotionele buitengewone algemene ledenvergadering zagen de WION leden ook wel in dat in Crooswijk blijven niet echt een optie was. Crooswijk en Kralingen waren zeer aan het vergrijzen en het leden aantal was sterk terug gelopen dus een nieuwe wijk in Rotterdam gaf ook ons weer nieuwe kansen.

Ons nieuwe veld zou komen aan de Robert Kochplaats 300!

Folders in brievenbussen stoppen, schoolkorfbal uit de grond stampen kortom een hoop werk maar met veel hulp van onze leden hebben we het geklaard, een nieuw veld, erg veel nieuwe leden en een bestuur wat al druk in de weer was voor een eigen kantine. De aspiranten van Crooswijk verzamelde in Crooswijk om met de bus naar Ommoord te komen zodat ook zij gewoon konden blijven spelen bij WION.

Bh098

Genomen vanuit Debije ERA balkon: Aanleg WION-terrein en keerlus busbaan. V.l.n.r. zien we Kellogg schakelflat met daarachter Kellogg ERA, de Grasbuurt, verzorgingshuis Boekholt aan de Robert Kochplaats, Max Planck ERA
Bron: Collectie HC “De Ommoordse Polder” / M.J. van Agthoven

In April 1974 had het bestuur bouwtekeningen voor een nieuwe kantine al klaar, gemaakt door Sjoerd Westra. De tekeningen werden ingediend bij de gemeente want op een sportveld hoort een kantine met kleedkamers. Ze (het bestuur) moest nog wel “even” met een goed financieringsplan op de proppen komen bij de gemeente, dit leverde nogal wat kopzorgen op en na een jaar was het dan allemaal een beetje rond Juni 1975. Deze begroting werd samen met de aangepaste bouwtekeningen  opnieuw ingediend bij de gemeente. Helaas liet de gemeente weten dat een en ander niet aan de gewenste  eisen voldeed. Dus Sjoerd met behulp van Aad Zevenbergen weer aan de slag, wat lijntjes veranderd, een beetje gestuft, andere maten gebruikt en hoppa weer opnieuw ingezonden inmiddels september 1975. Ergens rond sinterklaas liet de gemeente ons weten ze gaven toestemming mits we kwamen met een nieuw financieringsplan, WION ging ervan uit dat we 2 officiële speelvelden hadden (toen nog 3 vakken korfbal) dus hadden we ook dubbele kleedkamers op te tekeningen staan, de gemeente vond dat we maar 1 speelveld hadden dus de helft van de aangevraagde subsidie voor de kleedkamers kregen we niet , oke weer schrappen we moesten immers  34.000 GULDEN  besparen.

Grote stilte volgde de gemeente zweeg in alle talen. Het bestuur had ook een verzoek ingediend om alvast aanvang van de bouw te starten en wel op zaterdag 30 oktober 1976 werd een rituele handeling verricht van het wegnemen van een tegel. Aad Mulder deed daarna een oproep via het WION krantje voor vrijwilligers om zo’n 200 kubieke meter grond te verwijderen. Overstelpt met aanmeldingen van leden maar ook ouders van aspiranten ontstond er een groep leden van 20 tot 35 mensen die een helpende hand boden. Wat dacht je”? de hele bouw door was deze groep BOUWERS zoals ze al heel snel genoemd werden actief bezig met de bouw van onze kantine ’s avonds en in de weekends ze gingen gewoon door.

14 februari 1977, 3 jaar na de verhuizing, kwam er groenlicht van de gemeente door ziekte van een ambtenaar  was onze tekening ergens blijven hangen. Toestemming dus om verder te bouwen, de subsidies en giften kwamen binnen.

21 maart 1977 was het eindelijk zover met een enorme klap ging de eerste paal de grond in na heel veel zelf arbeid door de bouwers en diverse bouwbedrijven was de kantine klaar voor het hoogtepunt het dak kon erop en wel op 22 augustus 1977 met een 80 tons kraan waaraan ons dak bungelde. Met stalen zenuwen werd het dak er netjes op geplaatst. Na maanden ploeteren werd het terras, de bloembakken aangelegd de kantine was klaar.

De officiële opening was zaterdag 29 oktober 1977!

Jannie van der Steen-Willemse

Ander nieuws
Openingsweekend Vrijdag 28 & Zaterdag 29 augustus Vergeet niet je in te schrijven (verplicht) via het inschrijfformulier: https://forms.gle/EmWdnSauBPAYR6rc8  Lees meer
RKC WION EN STICHTING SPORTHAL WION VERLENGEN ENERGIECONTRACT MET SAME ENERGY Naast de ondertekening van de sponsorovereenkomst met Same Energy…Lees meer
SPONSOROVEREENKOMST MET SAME ENERGY EINDELIJK ONDERTEKEND! Op dinsdag 28 juli was het dan zover. Na maanden van uitstel is eindelijk…Lees meer
Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 is RKC WION op zoek naar een Verenigingsmanager Wat wij allemaal van je verwachten, hoeveel…Lees meer
Beste leden, We hebben het seizoen met zijn allen overleefd! Niet zoals we het graag zouden willen, maar volgens mij…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 13484 [post_author] => 3 [post_date] => 2020-08-03 13:37:07 [post_date_gmt] => 2020-08-03 11:37:07 [post_content] => Openingsweekend Vrijdag 28 & Zaterdag 29 augustus Vergeet niet je in te schrijven (verplicht) via het inschrijfformulier: https://forms.gle/EmWdnSauBPAYR6rc8   [post_title] => Openingsweekend [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => openingsweekend [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-08-03 21:38:12 [post_modified_gmt] => 2020-08-03 19:38:12 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=13484 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 13461 [post_author] => 3 [post_date] => 2020-07-29 15:42:16 [post_date_gmt] => 2020-07-29 13:42:16 [post_content] => RKC WION EN STICHTING SPORTHAL WION VERLENGEN ENERGIECONTRACT MET SAME ENERGY Naast de ondertekening van de sponsorovereenkomst met Same Energy vond op28 juli nog een  belangrijke gebeurtenis plaats. Op basis van de prima resultaten van de afgelopen contractperiode werd tussen Same Energy enerzijds en RKC WION en Stichting Sporthal WION anderzijds een nieuwe contractperiode overeengekomen voor de levering van gas en elektriciteit. Deze nieuwe overeenkomst gaat per 1 januari 2021 in en heeft een looptijd van 3 jaar. Namens Same Energy werd de nieuwe overeenkomst afgesloten door Jeroen van Meriënboer. Voor de ondertekening namens de Stichting Sporthal WION was voorzitter Wim Maaten aanwezig en Lammert Meijer zette zijn handtekening als penningmeester van RKC WION onder het nieuwe contract. Dat alles in aanwezigheid van Erik Fresen, medeverantwoordelijk voor Complexbeheer. Met deze nieuwe overeenkomst zijn we de komende jaren weer verzekerd van gas en licht op ons totale complex. Toch weer een geruststellende gedachte! Namens het bestuur, Teun Bijlsma [post_title] => VERLENGEN ENERGIECONTRACT [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => verlengen-energiecontract [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-07-29 15:42:16 [post_modified_gmt] => 2020-07-29 13:42:16 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=13461 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 13445 [post_author] => 3 [post_date] => 2020-07-28 16:41:35 [post_date_gmt] => 2020-07-28 14:41:35 [post_content] => SPONSOROVEREENKOMST MET SAME ENERGY EINDELIJK ONDERTEKEND! Op dinsdag 28 juli was het dan zover. Na maanden van uitstel is eindelijk de sponsoroverkomst met Sam Energy ondertekend. Vrijwel elke vorm van tegenslag en vertraging zijn we tegengekomen voordat beide partijen eindelijk om tafel konden gaan zitten voor de ondertekening. Vertraging in de levering van wedstrijdshirts, coronacrisis, gebrek aan ruimte in de agenda’s; telkens was er weer iets aan de hand. Maar dat ligt nu gelukkig achter ons. Namens Same Energy was Jeroen van Meriënboer aanwezig voor het plaatsen van de formele handtekeningen en namens RKC WION Lammert Meijer en Teun Bijlsma. Same Energy zal de komende jaren optreden als bordsponsor en shirtsponsor van WION 3. Het bijzondere aan deze overeenkomst is dat jaarlijks de hoogte en bestemming van de vergoeding voor deze sponsorovereenkomst zal worden besproken. Daarnaast zal ook nog gekeken worden of het mogelijk is om als aanvulling op dit contract een bonusregeling in te stellen. Same Energy | Different Approach Same Energy is dé betrouwbare en innovatieve energiespecialist die u helpt uw energiekosten structureel te verlagen. Door middel van hun persoonlijke benadering realiseren zij een optimaal rendement en een energiestrategie op maat. Zij leveren energie middels een compleet andere benadering. Wat betekent dit echter voor u? Eigenlijk heel simpel... Gewoon dezelfde vertrouwde energie, maar dan tegen veel lagere prijzen! Hoe zij dit realiseren? Zij brengen hun klanten rechtstreeks naar de “bron”; de producent of handelsplatform. Hierdoor zijn de bestaande leveranciers overbodig. Juist deze leveranciers bepalen wat u betaald voor uw energie terwijl zij geen toegevoegde waarde hebben. Same Energy maakt het nu voor een ieder mogelijk om tegen groothandelstarieven in te kopen. Wij danken Jeroen van Meriënboer niet alleen voor het vertrouwen in RKC WION, maar ook voor het geduld de afgelopen periode. Met de ondertekening van de sponsorovereenkomst hebben we in ieder geval een frisse start gemaakt en een prima basis voor een geweldige samenwerking de komende jaren! Namens Marketing, Teun Bijlsma [post_title] => SPONSOROVEREENKOMST MET SAME ENERGY [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sponsorovereenkomst-met-same-energy [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-07-28 16:41:35 [post_modified_gmt] => 2020-07-28 14:41:35 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=13445 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 13438 [post_author] => 3 [post_date] => 2020-07-22 15:49:33 [post_date_gmt] => 2020-07-22 13:49:33 [post_content] =>

Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 is RKC WION op zoek naar een

Verenigingsmanager

Wat wij allemaal van je verwachten, hoeveel tijd het kost en wat wij je bieden, lees je hieronder bij de functiebeschrijving.

Voorlopig gaat het om een aanstelling van 1 jaar voor 10 uur per week

Heb je belangstelling voor deze veelzijdige en uitdagende functie dan nodigen we je graag uit te reageren via de mail naar info@wion.nl

Voeg aan je reactie toe waarom je deze functie ambieert bij RKC WION en wat je al hebt gedaan aan vrijwilligers of ander relevant werk om deze functie succesvol uit te kunnen voeren.

======================================================

Functiebeschrijving VERENIGINGSMANAGER • Ondersteunt RKC WION als Sportplus Vereniging en de Stichting Sporthal WION in haar maatschappelijke rol en ambities Plaats in de vereniging: • Wordt begeleidt en aangestuurd door de voorzitter. Functie-inhoud: • Is aanspreekpunt voor instanties van mensen met een beperking die schoonmaak, horeca en beheers- en groenwerkzaamheden verrichten (o.a. ASVZ), • Initieert ledenwervingsacties, • Is bereid stagiaires te plaatsen en aan te sturen als het relevant blijkt om binnen projecten samen te gaan werken met opleidingen die stagiaires kunnen plaatsen, • Onderzoekt de mogelijkheden van het zo efficiënt mogelijk benutten van de accommodatie (o.a. met wijkpartners) • Zoekt naar kansen om interne/externe vrijwilligers te werven voor de vereniging t.b.v. activiteiten voor de buurt en externe organisaties meer te betrekken bij de vereniging, • Stimuleert de samenwerking met de ander huurders en initieert activiteiten vanuit het Sportpunt WION • Vertegenwoordigt de vereniging bij diverse instanties, zoals KNKV, Rotterdam Sportsupport, Sportbedrijf Rotterdam, Gebiedscommissie, Gemeente Rotterdam enz. Tijdsbesteding • Gemiddeld 10 uur per week (afhankelijk van contractafspraken) • Informeel naar eigen invulling. • Formeel 10 x per jaar voortgangsoverleg met voorzitter • Formeel 2 x per jaar Algemene Ledenvergadering. • Indien voor de functie van belang bezoeken van externe vergaderingen • Telefonische contacten enkele uren per maand. • Informele contacten enkele uren per maand. Geboden wordt • Salaris , vakantie en vakantietoeslag conform contractafspraken. • Jaarcontract Kwalificaties • Goede communicatieve vaardigheden. • Flexibele instelling en stressbestendig. • Gezonde dosis humor. • Goed kunnen omgaan met vrijwilligers. Gewenst • Ervaring met organiseren. • Sympathiseren met het beleid en de visie van de vereniging.

[post_title] => Vacature Verenigingsmanager [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => vacature-verenigingsmanager [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-07-22 15:49:33 [post_modified_gmt] => 2020-07-22 13:49:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=13438 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 13425 [post_author] => 3 [post_date] => 2020-07-16 21:19:47 [post_date_gmt] => 2020-07-16 19:19:47 [post_content] => Beste leden, We hebben het seizoen met zijn allen overleefd! Niet zoals we het graag zouden willen, maar volgens mij allemaal wel gezond, en dat is het belangrijkste. De laatste officiële trainingen zijn inmiddels achter de rug. Iedereen kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Een aantal fanatiekelingen blijven gedurende de zomer nog wel gebruik maken van het kunstgras om te trainen. Hoe en wat het er volgend seizoen uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Wie weet of er aanvullende maatregelen of versoepelingen plaats gaan vinden. Als dat zo is, houden we jullie middels deze Corona Courant op de hoogte. Zolang we niets horen blijven onderstaande regels van kracht: • Er gelden op het complex geen bijzondere looproutes meer (behalve de in- en uitgangen) • Er kan weer gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches • De functie van Corona Veldwacht is opgeheven, trainers houden hun eigen team in de gaten • Per 1 juli is de kantine ook weer open. Op trainingsuren zal de kantine open zijn als er iemand is om de bar te bemannen. Voorlopig zal de kantine in de avonduren (vanaf 20:00 uur) alleen op maandag- en donderdagavond open zijn voor voor een drankje, ook in de vakantie. • Ouders zijn weer welkom op het terrein tijdens wedstrijden en/of trainingen • De grote poort kan zowel als in- als uitgang gebruikt worden. • Het kleine hek is nog steeds enkel een uitgang én ook de enige uitgang voor fietsers! Wij wensen jullie allemaal een gezonde en hele fijne vakantie!!! [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => corona-courant [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-07-18 15:35:35 [post_modified_gmt] => 2020-07-18 13:35:35 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=13425 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's