(Lang) dagje Zeeland WION 1, 2 & 3
RKC WION
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam
010-4219160

       @RKCwion
       RKC WION


(Lang) dagje Zeeland WION 1, 2 & 3

16 jaar na de fusie van Animo en Zuidwesters vertrokken drie teams van WION, of eigenlijk slecht s tweeënhalf, richting Oost-Souburg.

Onderdeel van de gemeente Vlissingen op het eiland Walcheren. Eerder genoemde clubs fuseerde in 1998 tot Fortis die aan het eind van seizoen 2004-2005 hun sportieve hoogtepunt behaalde door te promoveren naar de Hoofdklasse.
Anno nu spelen ze net als WION op 1e klasse niveau dus bij uitstek een geschikte sparringpartner ter voorbereiding van het komende zaalseizoen. Al moesten we daar wel 75 minuten reistijd voor investeren.

WION 3 moest in een kleine 10 minuten binnen de lijnen staan nadat we een kleine rondrit door Souburg achter de rug hadden vanwege allerlei vreemde wegafsluitingen. Aangevuld met Luuk (of is het Luc) en wat spelers van het tweede en later ook het eerste ontspon zich een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk met 17-23 gewonnen werd door de WION mix! Dissonantje was de knieblessure van Machteld die na onderzoek bij de plaatselijke huisartsenpost wees in de richting van een klein scheurtje in de kruisband of meniscus. Hopelijk valt het allemaal mee Mach!

Het tweede kwam min of meer compleet (Bob en Esther bleven achter wegens vakantie en werk) in het veld tegen de reserves van Fortis. Anders dan de vorige wedstrijd waren de goals hier een stuk duurder en wisselde beide ploegen gedurende de hele wedstrijd stuivertje als het ging om de kleinst mogelijke voorsprong. Het einde kwam met een benauwde zege voor de fusieclub (12-11).
WION 1 (zonder Eelke die nog ergens in Marokko rondzwierf) begon allerminst scherp aan deze oefenpot. Misschien was de eerste gemiste strafworp op 1-1 wel een indicatie voor het magere spel in de eerste helft. Toch duurde het de 23e minuut voordat Fortis eindelijk weg kon lopen naar een 11-7 ruststand. Op slag van rust miste wij onze tweede strafworp. Onduidelijk wat ze in de rust hebben gedronken maar Fortis kwam in ieder geval heel goed uit de startblokken, miste WION strafworp drie en vier en stond er na een kwartier een schier onoverbrugbare 19-10 op het scorebord. Dan maar de eerste bal achterverdedigen. Vanaf dat punt zorgde Bart, Mick en het o zo leuke koppel Clau en Maart voor een indrukwekkende inhaalrace van 9 goals die uiteindelijk gebroken werd door een afstandschot van Fortis in de 24e minuut. Die goal nekte ons uiteindelijk en bleef de teller hangen op 20-19. Het feit dat WION 1 zich terugvocht naar een acceptabele score is te roemen maar het veldspel verdient nog wel enige aandacht. Aan de andere kant was het onze eerste echte oefenwedstrijd dus we krijgen nog een paar kansen.

Een aantal spelers keerde na afloop huiswaarts, Claudia en Maarten gingen nog fijn een stukje rijden naar familie in Heerlen terwijl het grootste contingent spelers vertrok in westelijke richting naar de geboortestad van Angela om de dag af te sluiten met een smakelijk diner in Cine Café Vlissingen. Het gemengde karakter van korfbal houdt op te bestaan zodra er 16 dames en heren aanschuiven aan tafel. Negen heren aan het begin en zeven dames aan het eind. Voor mij reden om eens polshoogte te nemen in het vrouwenkamp. Waarover praten zij wanneer het niet over korfbal gaat? Ik verzeker u dat het inhoudelijke deel van die conversaties niet geschrikt is voor publicatie op het wereldwijde web. Aan de andere kant was het wel hoogst vermakelijk waardoor de ruim 120 minuten die we doorbrachten in Vlissingen voorbij vlogen.
Na wat exotische desserts en koffie met een dingetje ernaast vertrokken we even voor half elf richting Ommoord. Hoewel het korfbal voor verbetering vatbaar is was de rest van dit uitje bijzonder geslaagd. Komende zondag komt Noviomagum op bezoek met maar liefst 5 ploegen. Ik moest van Peter van Leeuwen doorgeven dat er na afloop een goede maaltijd te bestellen is. En mannen, dit keer blijf ik de hele avond aan jullie tafel zitten!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ander nieuws
Beste allemaal, Na lange tijd niks van ons gehoord te hebben, willen we jullie graag informeren dat er weer activiteiten…Lees meer
Communicatie is van alle tijden en gebeurt door iedereen maar het is zeker niet van zelfsprekend dat dit altijd goed…Lees meer
Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander reikt Rotterdam jaarlijks Koninklijke onderscheidingen uit aan mensen die van bijzondere betekenis…Lees meer
Beste lezers, Ik voelde me vorige week een beetje zoals Erica Terpstra zich gevoeld moet hebben toen ze in 2014…Lees meer
Maandag 12 april was er weer een bestuursvergadering: Naast de dagelijkse gang van zaken hebben wij voornamelijk gesproken over de…Lees meer
Array ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 14060 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-05-06 19:00:47 [post_date_gmt] => 2021-05-06 17:00:47 [post_content] => Beste allemaal, Na lange tijd niks van ons gehoord te hebben, willen we jullie graag informeren dat er weer activiteiten op het programma staan. Op zaterdag 22 mei kunnen jullie deelnemen aan de WION-fietsspeurtocht door het altijd bruisende Ommoord en omstreken. Zaterdag 12 juni is het weer eens tijd om te koppelschieten. Schrijf je in met een partner binnen WION en veeg de concurrentie van de mat. Ook al kunnen we helaas niet echt spreken van een seizoen vol korfbal, toch willen we de jeugd uitnodigen voor de sluitingsdag op zaterdag 26 juni. Uiteraard zullen we er voor zorgen dat alle activiteiten voldoen aan alle gestelde corona-maatregelen. Alles en altijd #coronaproof Vergeet je niet zo snel mogelijk in te schrijven voor alle activiteiten via de verschillende digitale inschrijfformulieren, zie de flyer voor alle informatie en hou de socials van WION in de gaten voor meer nieuws omtrent deze en nog andere activiteiten. De groeten vanuit de CN ---------------------------------- ---------------------------------- Link inschrijfformulier Fietsspeurtocht Link inschrijfformulier Koppelschieten Link inschrijfformulier Sluitingsdag   [post_title] => CN Nieuws [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => cn-nieuws [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-05-06 17:32:24 [post_modified_gmt] => 2021-05-06 15:32:24 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=14060 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 14057 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-05-06 17:26:33 [post_date_gmt] => 2021-05-06 15:26:33 [post_content] => Communicatie is van alle tijden en gebeurt door iedereen maar het is zeker niet van zelfsprekend dat dit altijd goed gaat, zo is het ook bij WION. Daarom willen we bij WION de communicatie altijd blijven verbeteren. Hierbij is het uitgangspunt om de communicatie van WION toekomstbestendig te maken. Als vervolg stap willen we van een breder publiek horen wat zij zien als verbetering. De enquête zal gaan over welke informatie er nu wordt gelezen, welke informatie er nu ontbreekt en via welke WION-kanalen de informatie wordt gelezen. Ook zijn we benieuwd als een mobiele WION-app is of die gebruikt gaat worden.
Communicatie Enquête 2021
Om de Wion communicatie te verbeteren en te laten aansluiten op wat jullie willen, willen graag iets van je weten ...
Daarom het verzoek deze korte enquête in te vullen. Kost je max. 2 minuten
 
Klik hier voor de enquête
 
Communicatie
[post_title] => Communicatie WION [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => communicatie-wion-3 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-05-06 17:26:33 [post_modified_gmt] => 2021-05-06 15:26:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=14057 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 14039 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-04-29 09:00:03 [post_date_gmt] => 2021-04-29 07:00:03 [post_content] => Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander reikt Rotterdam jaarlijks Koninklijke onderscheidingen uit aan mensen die van bijzondere betekenis zijn geweest voor de samenleving. Door de geldende coronamaatregelen kregen de gedecoreerden maandag te horen dat zij later die week een onderscheiding zullen ontvangen. Op het Stadhuis reikten burgemeester en wethouders de lintjes in klein gezelschap daadwerkelijk uit. Maar liefst 6 gedecoreerden hebben (ook) hun verdiensten in de Rotterdamse sport. En vol trots kunnen we melden dat ons WION-lid Fons Tacq één van hen is. Fons is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Fons is niet alleen druk voor WION, maar ook al jaren actief als voorzitter van de Bewonersorganisatie Ommoord. Deze beide activiteiten kwamen onder meer samen toe hij betrokken was bij de organisatie van het Beweegfestival, waarbij Bewonersorganisatie Ommoord en Sportpunt WION samen optrokken. Bij beide instanties is Fons sterk betrokken en brengt daar veel vrije tijd door. Ook brengt Fons als één van de coördinatoren van Senioren Sportief 55-plussers in beweging. Zijn verdiensten binnen en buiten de sport maken dat hij deze Koninklijke erkenning heeft ontvangen. Afgelopen woensdag werd deze op het stadhuis aan Fons uitgereikt door wethouder Sven de Langen. Namens het bestuur en leden van RKC WION feliciteren we Fons van harte met zijn Koninklijke erkenning! Namens Marketing, Teun Bijlsma [post_title] => WION-LID FONS TACQ ONTVANGT KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING! [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => wion-lid-fons-tacq-ontvangt-koninklijke-onderscheiding [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-04-28 20:02:00 [post_modified_gmt] => 2021-04-28 18:02:00 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=14039 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 14035 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-04-21 12:00:30 [post_date_gmt] => 2021-04-21 10:00:30 [post_content] => Beste lezers, Ik voelde me vorige week een beetje zoals Erica Terpstra zich gevoeld moet hebben toen ze in 2014 Nicolien Sauerbreij naar de volgende ronde dacht te zien gaan. Ja, ja, jA, JAAAA, ….., nee toch niet. Wat een spannende week was het hè? Hadden we het toch bijna voor elkaar om afgelopen week al op een terrasje te kunnen zitten en genieten van een heerlijk verdiend biertje na bijna een half jaar. Maar ons geduld wordt toch nog een week langer op de proef gesteld. Begin toch maar vast te reserveren, want vanaf 28 april gaan de terrassen open!! En in een uitgebreid stappenplan staat genoteerd dat we, als alles een beetje mee wil zitten, deze zomer weer helemaal open kunnen. Misschien mogen we dan zelfs weer knuffelen, handen schudden en zoenen. Ga er trouwens voorlopig nog maar niet van uit dat ook het terras bij de Wion kantine opengaat, dat zal in een later stadium wel komen?! Maar áls het dan eenmaal zover is hoop ik dat we met zijn allen die kantine draaiend kunnen houden zodat iedereen kan genieten van een drankje. Er wordt nog steeds gezocht naar iemand die de kantinecommissie wil aansturen. Ook wordt er nog hard gezocht naar bestuursleden! Het gaat u allen goed, stay safe and stay happy! Groeten, Erik Fresen [post_title] => De Corona Courant [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => de-corona-courant-20 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-04-21 12:00:30 [post_modified_gmt] => 2021-04-21 10:00:30 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=14035 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 14024 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-04-14 13:00:05 [post_date_gmt] => 2021-04-14 11:00:05 [post_content] => Maandag 12 april was er weer een bestuursvergadering: Naast de dagelijkse gang van zaken hebben wij voornamelijk gesproken over de zorgen die wij hebben over de vorming van het nieuwe bestuur. Als er niet snel leden opstaan om de vacatures in te vullen zal op de ALV, naast een aantal andere scenario’s, in ieder geval één scenario op tafel komen waar WION helaas niet zal voortbestaan.  Bestuur WION [post_title] => Waarover Spraken Zij [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => waarover-spraken-zij-20 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-04-13 21:06:14 [post_modified_gmt] => 2021-04-13 19:06:14 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://wion.nl/?p=14024 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
Foto's